Чудният свят на Ефреа
Вижте как да изглеждате още по-добре на снимки. Съвети от българския производител на дамски дрехи Ефреа. Пози за снимки за жени.
//ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ

9 съвета как да изглеждате още по-добре на снимки (само за дами!)

В тази публикация ще разгледаме няколко лесни и ефективни техники, с които без значение дали се възприемате като фотогенична личност или не, ще впечатлите с изискана и същевременно женствена визия.

Между позирането на мъже и жени има голяма разлика, защото при силния пол често се акцентира върху усещането на увереност, широки рамене и гръб, силни ръце, докато при нежния пол се подчертават деликатните извивки на тялото.

Ефреа е български производител на дамски дрехи в стандартни и големи размери. Нашата основна концепция е да не делим дамите според размера и височината им, както и да предлагаме дрехи за различни типове фигури. Независимо дали сте с фигура тип круша с по-широк ханш, пясъчен часовник с тънка талия, с по-широки рамене, или пък нямате много тънка талия - в нашия онлайн магазин може да намерите подходящи дрехи за ежедневието и официални поводи.

Като производител на дамска мода, ние представяме дрехите в онлайн магазина efrea.com с професионални снимки на фотомодел, но насърчаваме публикуването на фен снимки на нашите клиентки в рубриката Ефреа стил.

Тези снимки са много полезни, защото показват как стои дрехата и на дами с по-големи размери, с друго телосложение и височина. Освен това позволяват да черпите идеи за комбинации с други дрехи и аксесоари, съчетание на цветове и материи.

Четете надолу и преценете дали следващите съвети са подходящи конкретно за Вашата фигура, височина и посланието, което искате да предадете.
Освен това тези съвети ще Ви помогнат както да изглеждате по-добре, когато позирате за снимка, правите си селфи или пък снимате други хора.

Съвет 1:

Бъдете внимателни при избора на това кой ще Ви направи снимка

При позирането за снимки има значение кой е фотографът или човекът, който ви снима.
Независимо дали ще използвате някой от съветите по-надолу, има огромно значение човекът зад обектива. Ако не е професионален фотограф или няма усет, то можете да останете много разочаровани от крайния резултат. В такъв случай вижте веднага снимката и ако е възможно помолете да бъде направена поне още една. Това важи и в случаите, когато сте на почивка или сами и търсите непознати хора, които да Ви снимат.

Съвет 2:

Обърнете внимание на светлината наоколо

Светлината е от огромно значение за хубави снимки.
Независимо дали разполагате със смартфон с много мегапиксели, с любителски или професионален фотоапарат, източниците на светлина - естествени или изкуствени, играят огромна роля за цялостното въздействие на снимката. Често зад добре изглеждащите професионални фотографии стоят сложни постановки и скъпа апаратура за десетки хиляди левове, които няма как да бъдат компенсирани само от вградената светкавица в любителски фотоапарат или мобилен телефон. В най-лошият случай може да получите неясна снимка в контраажур, на която приличате на тъмно безформено петно.

Съвет 3:

Ръцете са важни от рамото до пръстите

Когато протегнете длани напред, заради лещата на фотоапарата или смартфона те изглеждат по-големи
Дланите са с големина приблизително равна на човешкото лице. Ако за мъжете големите длани може да са признак на сила, преценете дали искате да демонстрирате големината на своите. Имайте предвид, че всеки обект, който е близо до обектива на фотоапарата / смартфона, изглежда много по-голям.
Вижте как да поставите ръцете си, за да направите най-хубавите снимки за фейсбук, инстаграм и социалните мрежи
От друга страна, когато прилепите ръцете си към тялото, те може леко да се сплескат и да изглеждат по-широки отколкото са, а Вие може би не се стремите да изглеждате с големи бицепси. Лекото отдалечаване от тялото прави горната част на ръцете по-слаби.
Взависимост от телосложението и дрехите, които сте облекли можете да използвате ръцете, за да подчертаете или прикриете особеностите на фигурата си.
Ако сте с тънка талия, раздалечете ръцете, за да покажете красотата на тялото си.
Вижте съвети как да позирате за снимки само за жени.
Ако сте с много по-широки рамене и тесен ханш, не заставайте фронтално за снимка, а леко се извъртете, така че да се вижда само едното рамо.
Ако сте с много по-широк ханш и сравнително тесни рамене, не поставяйте ръце на кръста така че да привлечете вниманието към тази зона.
Съвети и трикове за хубави снимки от Ефреа
Ако не знаете какво да правите с дланите и по-конкретно с пръстите - можете да държите нещо според ситуацията за по-непринудена снимка - чаша с кафе в дома, малко букетче с диви цветя сред природата, есенни листа, химикал в офиса, слънчеви очила на плажа и пр.

Съвет 4:

Искате ли по-дълги крака?

Как да изглеждате с по-дълги крака във Facebook, instagram и социалните мрежи - съвети и трикове за пози от Ефреа
Вероятно по-голяма част от дамите ще отговорят с Да на този въпрос. Вижте публикацията ни с трикове.
Ако знаете, че ще участвате в снимки може да си помогнете с избора на подходящи обувки. Ако сте с рокля, пола или къси панталонки, изберете обувки с телесен цвят и по възможност по-висок ток, които ще добавят допълнителни сантиметри към краката. Ако позирате по бански - пак може да изглеждате прекрасно като обърнете внимание на стъпалото на крака и пръстите.
Ако сте с дълъг панталон можете да изберете обувки в същия или подобен цвят - например черен панталон в комбинация с черни обувки. За още по-голям ефект комбинирайте обувки с висок ток с панталон с крачоли, които покриват част от обувките.
Друг трик е да използвате както споменахме ефекта на лещата на фотоапарата като изкарате на преден план единия крак, така че да изглежда много по-дълъг. Има значение и гледната точка на фотографа. Ако Ви снима отгоре, тогава ще изглеждате с по-голяма глава и скъсени крака. Ако обаче е седнал или дори клекнал, тогава краката Ви ще изглеждат много по-дълги.

Ако сте седнали отново може да използвате различни пози, така че краката Ви да изглеждат по-дълги.

Съвет 5:

По-слаби и високи?

Вижте как да изглеждате по-високи, по-слаби и по-елегантни на снимки. Пози за жени на всяка възраст и с всеки тип фигура
На първо място си остава добрата стойка с изправен гръб, прибран корем и леко вдигната глава. Ако искате още няколко допълнителни сантиметра, може дори леко да отлепите петите си от пода и да се повдигнете незабелязано на пръсти. Цветовете на дрехите и техния силует пък могат да окажат влияние на елегантността. Не носете широки, безформени дрехи или тип oversize.

Съвет 6:

Подчертаване / прикриване извивките на тялото

Идеи и трикове за хубави снимки от efrea
Дали ще подчертаете Вашият женствен силует зависи изцяло от личните предпочитания, свързани с възраст, телосложение, послание, което искате да предадете, повод за снимката и пр. Ако снимката е делова и трябва да внушава уважение към професионализма Ви, тогава не е нужно да подчертавате извивките на тялото.
Ако сте решили да подчертаете женствеността си, тогава вижте кои от горните съвети са подходящи за Вашия тип фигура. В общи линии става дума за тези пози, при които тежестта пада главно върху единия крак, за да се подчертаят извивките на ханша. Изборът на дамски дрехи и аксесоари също играе огромна роля в цялостното възприятие.

Съвет 7:

Повече движение и динамика

Съвети за хубави снимки с рокли в стандартни и големи размери.
Ако Ви е омръзнало да гледате скучни и статични снимки, можете да вкарате усещане за въздух и движение. Това не означава да направите едни от онези снимки, в които скачате и очаквате някой да запечата този момент. Освен че не е подходящо за всяка възраст и повод, често се оказва, че изисква много изтощителни подскоци, докато се получи добра и забавна снимка.
В случая става дума леко да се движите като може да се завъртите в едната посока, бавно да пристъпвате напред, да извърнете тяло и да погледнете назад. Динамиката може да се усети дори и при лекото разрошване на косата. Независимо дали сте навън или в закрито помещение, винаги може да експериментирате с повече естествени и непринудени движения.

Съвет 8:

Покажете по-добрата си страна

Идеи за хубави женски пози за снимки и фотосесии
В природата почти навсякъде можем да забележим лека асиметрия. Ако смятате, че например лявата половина на лицето и профилът Ви са по-добри от дясната, акцентирайте върху тях доколкото е възможно. Това важи и ако искате да покажете пръстени и гривни на някоя от ръцете си, интересни аксесоари като любимата дамска чанта, която носите само на лявото рамо и пр. Как да го направите? Достатъчно е да извърнете леко лицето си и да избягвате гледането право в камерата. Що се отнася до снимките от глава до пети, вижте дали някои от посочените идеи са подходящи и за Вас. И все пак най-добрият вариант е да отделите малко време пред огледалото или да разгледате някои от предишните си снимки и така да определите коя е по-фотогеничната страна от лицето или фигурата.

Съвет 9:

Изражения на лицето

Съвети за портретна фотография и снимане на лице.
Отново въпрос на личен избор. Дали ще гледате директно в обектива на камерата, ще се усмихвате, или ще сте концентрирани в разглеждането на близък предмет - отново няма строги правила. Но отново огромно значение има кой Ви снима, какво е осветлението наоколо и характеристиките на фотоапарата/телефона.

Вижте още полезни съвети от блога на Efrea

Абонирай се за нашия блог

E-mail адресът Ви няма да бъде споделен с никого!
С натискането на бутона Вие се съгласявате с нашата GDPR политика.