Чудният свят на Ефреа
Предаването за култура и изкуство Анфас по TV1 се излъчва всяка събота, а водещата Олга Бузина е с дрехи от онлайн магазин Efrea

ЕФРЕА и „Анфас" заедно и през 2021 година

Навярно помните, че Ефреа е дългогодишен партньор на предаването за култура на ТВ1 „Анфас" с автор и водещ Олга Бузина. То се излъчва в ефира на TV1 вече повече от десет години всяка събота от 20:30 часа.
Олга Бузина с награда Златно перо, връчена на тържествена церемония на 24 май 2021
Изминалата 2021 година беше изпълнена отново с интересни гости и емоционални срещи в студиото, а донесе и много важно и ценно признание за водещата на „Анфас" – тя бе отличена на тържествената церемония под купола на столичното Ларго в навечерието на 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий заедно с 24 заслужили дейци от всички сфери на българското изкуството и култура с престижната наградата за принос към българската култура и изкуство – „Златно перо" 2021.
Обща снимка на наградените дейци на културата със Златно перо 2021
Въпреки пандемичното време, в което живеем, телевизионното студио на „Анфас" не спря нито за седмица да бъде сцена на вълнуващи срещи на Олга Бузина със забележителни хора на духа и изкуството, които зареждаха зрителите на предаването със своя творчески плам, оптимизъм и желание за пълноценно общуване с публиката.

Една от тях беше с срещата „Анфас" с професор Теодора Павлович, диригент и художествен ръководител на световно признатия камерен женски хор „Васил Арнаудов".
Вижте ВИДЕО
Много ефектната блуза Chocolate и пола Iglika допринесоха за елегантната визия на Олга, както в студиото при срещата й с младия и талантлив сценограф Денис Иванов, така и на официални културни събития и концерти в столичната зала „България".
Вижте ВИДЕО с Денис Иванов
Вижте ВИДЕО с ансамбъл "Силуети"
Със сценографа Денис Иванов
С млади музиканти от камерен ансамбъл „Силуети"
През изминалата година водещата на „Анфас" също така обърна специално внимание на младите музикални таланти, с които тепърва много ще се гордеем. Сред тях са лауреатите на много престижни международни и наши конкурси като цигуларката Лора Маркова.
Тя е едва на 17 години и вече впечатлява със своите талант, зрялост и отдаденост на музиката, донесли й много награди от престижни цигулкови конкурси, стипендии, фестивални и концертни изяви.Но е забележителна и с любознателното си любопитство към света – интересува се от наука, философия и история, чете сериозни книги и рисува живописни картини.
Вижте ВИДЕО.

Олга Бузина с рокля и елегантно сако от Ефреа
Олга Бузина разговаря с младия и вече виртуозен виолончелист Сион Найман. А как звучи на живо неговият красив инструмент – вижте във ВИДЕОТО, където Сион изсвири със съвсем новото си виолончело, дело на лютиера Апостол Калоферов, Сарабанда от Й.С.Бах в телевизионното студио на TV1 и предаването "Анфас".
Олга Бузина с елегантна рокля от Ефреа, разговаря за музика в студиото на tv1
Вижте как да спечелите награди от томболата на онлайн магазин Efrea
Стоян Караиванов е лауреат на много национални и международни акордеонни конкурси, учи специалност "баян" в Нов български университет, а от миналата година – специализира и бандонеон в Италия. В същото време концертира, композира, самият той изнася майсторски класове, защото иска да споделя опита си и да пали искрата на любовта към неговите инструменти у все повече млади хора.
Вижте ВИДЕО.
Клавирно дуо Атмосфери - Мила Михова и Александра Дичева са две млади и много талантливи пианистки, възпитанички на Националната музикална академия, които са вплели общия си интерес към камерното творчество и съвременната класическа музика. През изминалата година ансамбълът спечели две престижни Първи награди от международни конкурси, а неотдавна осъществи онлайн концерт с изцяло българска музика за клавирно дуо.
Вижте ВИДЕО.

Друг акцент в интересните срещи „Анфас" бяха гостите от чужбина – изявените български музиканти, които свирят по цял свят и имат завидна кариера, но никога не прекъсват връзката си с България и родната публика.
Гости на Олга Бузина бяха:

Мирослав Петков е сред музикантите, които хранят националната ни гордост и – вече пети сезон е първи тромпетист на един от най-прочутите световни оркестри – Кралския Концертгебау оркестър в Амстердам. Наред с това преподава в Консерваторията на нидерландската столица, изнася концерти и дава майсторски класове. Пътят му започва от Националното училище по изкуствата във Варна, продължава образованието си в Германия и още докато следва – печели награди на най-престижните международни конкурси.
Вижте ВИДЕО.

Виртуозната цигуларка Йоанна Каменарска е концертмайстор на Хамбургската филхармония. Тя лети на крилете на музиката, но и буквално – вече е дипломиран преподавател по …въздушна йога! Обича и търси предизвикателствата, свири виртуозно на класическа цигулка и на барокови виола и цигулка, от девет години тя е първата жена концертмайстор в историята на Хамбургските филхармоници. В репертоара й присъстват творби от ранния барок до съвременна музика, концертира по цял свят като солист и камерен музикант, намира време и за звукозаписи, и да преподава оркестрова практика на всички студенти по цигулка във Висшето училище за музика и изпълнителски Изкуства в Хамбург.
Вижте ВИДЕО.

Люксембургските композиторка Албена Петрович Врачанска и флейтистката и ръководител на ансамбъл Ars Nova Lux Мария Митева.
Вижте ВИДЕО с Албена Петрович Врачанска
Вижте ВИДЕО с Мария Митева
Също така с диригента, пианист, композитор, а отскоро и писател Герган Ценов, който популяризира българската класическа музика със своя ансамбъл „Ценов" не къде да е, а в Ню Йорк.
Вижте ВИДЕО.
Интервю на Олга Бузина с диригента, пианист, композитор, а отскоро и писател Герган Ценов, който популяризира българската класическа музика
Олга Бузина и Герган Ценов
Една от знаковите срещи в студиото на „Анфас" в края на изминалата година беше в навечерието на 125 годишнината от рождението на българския класик Петко Стайнов с неговите наследници – сина му, архитект Стефан Стайнов и внука Петко Стайнов.
Вижте ВИДЕО.
Наследниците на Петко Стайнов в студиото на Анфас по TV1
От различни градове на България до студиото на „Анфас" специално пристигнаха диригентките и ръководителки на хорови състави и организатори на хорови фестивали
– Валентина Георгиева, арт.директор на Международния хоров фестивал в Балчик „Черноморски звуци".
Вижте ВИДЕО.
Деница Узунова , диригент на прославения детски хор „Бодра песен" - гр.Шумен. Интервю за Хоровите празници "Добри Войников", за приемствеността и традициите, както и за новите успехи през последната година.
Вижте ВИДЕО.

Интервю с диригента Григор Паликаров - диригент, композитор и преподавател. За предизвикателството пред организаторите и участниците в международния фестивал "Зимни музикални вечери Професор Иван Спасов" - Пазарджик, за интересната и съобразена с пандемичната обстановка програма, за вдъхновението на музиканта и в най-трудните за професията времена - вижте ВИДЕО.
Интервю с Мила Павлова - артистичен директор на международния музикален фестивал "Дни на музиката в Балабановата къща" - Пловдив.
Вижте ВИДЕО.

Само дни след като невероятните бургазлии от ансамбъл „Фортисимо" завоюваха два златни медала на Световните хорови игри в Белгия, тяхната диригентка и вдъхновена маестра Милена Добрева също пропътува през цялата страна, за да разкаже пред Олга Бузина за емоциите и гордостта от победите на пеещите шампиони.
За да представи програмата на любимия и традиционен вече за столицата фестивал „Остров на музиката", който се провежда всяка сряда през лятото на откритата сцена в Борисовата градина – гост беше г-жа Лилия Тошева, организатор на фестивала и директор на Дом на културата „Средец".
Вижте ВИДЕО.
Гости в края на годината на предаването за култура бяха и създателят на уникалния за Европа проект „Музиката вместо улицата" – маестро Георги Калайджиев, както и младите хора от оркестър „Drop Down Community".
Вижте ВИДЕО с „Drop Down Community"
Нали не си мислите, че съвременните български композитори са липсвали в палитрата на „Анфас" през 2021 година? Своите „творчески портрети" имаха и композиторът Асен Аврамов (ВИДЕО) - композитор на множество театрални и балетни спектакли, както и на нашумелия проект „Медея" с участието на актрисата Снежина Петрова, и младия, но също вече доказан в разноликите си изяви Петър Дундаков (ВИДЕО) - композитор на музиката към хитовия за 2021-ва филм „ Голата истина за група „Жигули" и мултимедийния спектакъл „Песента на ветровете".
В срещите си извън студиото със знамени хора на изкуството или просто с приятели, Олга също винаги разчита на феята „Ефреа" за своята стилна визия:
С оперната прима Соня Йончева часове преди нейната запомняща се Гала вечер на площад „Александър Невски" в София
А тук с момичетата от женски хор „Ваня Монева" / преди време известен като „Космически гласове"/ и тяхната диригентка Ваня Монева на честването по повод 25 годишния рожден ден на състава.
Олга с концертмайстора на Пловдивската филхармония Мичо Димитров – пред неговите живописни платна, изложени в художествена галерия в Пловдив.
Като верен фен на ЕФРЕА, телевизионната водеща е облечена с удобните и елегантни тоалети на модната марка и в своя работен делник в телевизия ТВ1, на която Олга е програмен директор, и в свободното си време. Тя с удоволствие позира с моделите и в социалните мрежи.

Девета фен среща на Efrea.com в Русе през 2021

А за щурото парти на IX Фен среща на „Ефреа", която се състоя през септември в Русе, нашата телевизионна почитателка избра една от най-често обличаните и в студиото на „Анфас" от нея рокли – рокля Trisha.
За ретро ревюто, което беше „черешката на тортата" на партито ни, пък избра една рокля, която с всичките си многобройни варианти е сред евъргрийн моделите на „Ефреа" - рокля Dreamer.

Aвторското предаване на ТВ1 за култура "Анфас" ще продължи и през 2022 г. да среща телевизионната аудитория с доказали таланта си изявени личности, за да споделят своята житейска и естетическа философия, да разкажат творческата си биография. Гледайте го всяка събота от 20.30 часа с водещ Олга Бузина.

Виж още публикации от блога на efrea.

Абонирай се за нашия блог

E-mail адресът Ви няма да бъде споделен с никого!
С натискането на бутона Вие се съгласявате с нашата GDPR политика.
Сподели, ако ти харесва тази статия от тук:
Олга Бузина е водеща на предаването Анфас и е с дамски дрехи от българския производител на мода Ефреа
www.efrea.com
sales @ efrea.com