Анфас е седмично предаване за култура и изкуство. Водещата Олга Бузина е облечена с дрехи от Чудния свят на Ефреа.

Олга Бузина от TV1 с дрехи от efrea.com

Измина още един успешен телевизионен сезон, в който предаването за култура на ТВ1 „Анфас” срещна зрителите отново с много интересни, ярки и запомнящи се гости – признати по цял свят с таланта и изкуството си българи.

Въпреки, че ТВ1 е частна медия, тя не залага на широко разпространените комерсиални формати, търсещи лесния рейтинг на масовия вкус, а поставя на първо място качеството на телевизионното съдържание, водена от идеята, че публиката и зрителите трябва да имат възможност да бъдат запознавани със съвременните образци на стойностната българска култура и изкуство и с хората, които ги създават.

Освен стойностното съдържание, обаче, за всяка телевизия особено значение има именно ВИЗИЯТА … Стилната визия на водещата на „Анфас” Олга Бузина за втора поредна година бе дело, грижа и заслуга на феята на сбъднатите модни желания Ефреа. Вижте още  дрескод efrea в TV1.

Убедете се сами – и в разнообразието на гостите на предаването, и на тоалетите на Ефреа, издържани в актуалните модни тенденции и в същото време харвонично подхождащи на индивидуалността на водещата.

Някои от гостите на предаването през 2016 г.

Българският цигулар Светлин Русев гостува в Анфас, където водещата Олга Бузина е с красива рокля от efreq
Водещата Олга Бузина е с дамска рокля от памучен жакард Blonde. Разгледай още рокли с къс ръкав в онлайн магазин efrea.
Олга Бузина е с тюркоазено синя лятна рокля от памучен жакард. Разгледай още летни рокли в онлайн магазин efrea.com, налични в размер 32, 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48, 50, 52, 54, 56 и 58.

Светлин Русев в “Анфас”

Роден е в красивия и богат на музикални традиции град Русе. Като малък мечтаел да изследва Космоса, искал да стане пилот на изтребител, предпочитал колелото пред уроците по цигулка, но родителите му – и двамата цигулари, категорично го повели по пътя на музиката. И не сбъркали – скоро тя станала неговия Космос. Днес името на талантливия русчуклия препълва концертните зали по цял свят, гласът на неговия Страдивариус печели международни конкурси и признание, а програмата му е запълнена година и половина напред. В „Анфас” бе гост възпитаникът и вече професор във Френската Национална Консерватория, концертмайсторът на Френското национално радио и на Сеулската Филхармония, преподавателят и посланик на добра воля към УНИЦЕФ, не на последно място – артистичен директор на Софийска Филхармония - световноизвестният български цигулар Светлин Русев.

Вижте ВИДЕО.

Управителят на efrea.com Димитър Стоянов разговаря с Олга Бузина в предаването за култура и изкуство Анфас, което се излъчва всяка събота по TV1
Водещата Олга Бузина е с рокля на цветя Fiber. Разгледай онлайн най-новите модели дамски рокли големи размери
Олга Бузина разговаря с управителят на онлайн магазин efrea.com за най-актуалните модни тенденции, трудно ли е да се произвеждат дамски дрехи в България, за разликите между стандартните размери мода и макси модата, за дрехите на ниски цени и нискокачествените имитации на световни марки.

Димитър Стоянов - управител на efrea.com в „Анфас”

Модата е свобода, модата е суета, модата е красива диктаторка и като такава налага образци. Но точно затова тя може лесно да подхлъзне и превърне в глупци онези, приели сляпо да й подражават. Големият Ив Сен Лоран е казал по темата – “модата избледнява, ала стилът е вечен”...Робуваме ли на модата, как тя възпитава вкус и естетично чувство, дали българските творци – дизайнери, стилисти и производители на модни облекла, работят за формирането на такъв вкус у българския потребител, стараят ли се да са в крак със световните модни тенденции и как успяват да ги съчетават със собствените си идеи и представи за това как трябва да изглежда и какво да носи модерната българка. В студиото на “Анфас” гост бе създателят и управител на „Ефреа” – една от водещите български модни марки, насочили вниманието си не навън, а именно към вътрешния пазар и българските клиенти г-н Димитър Стоянов.

Прочетете цялото интервю тук.

Веско Ешкенази в студиото на Анфас през 2016 г. Водещата Олга Бузина е с красива рокля в цвят бордо.
Водещата Олга Бузина е с дамска рокля с пеплум Rocker. Виж още червени дрехи
Олга Бузина разговаря с Веско Ешкенази и е с дамска рокля от онлайн магазин efrea.com

Веско Ешкенази- виртуозът със заразяваща усмивка и цигулка с вълшебен глас, проникващ право в душите.

„Класическата музика в най-изчистения си и възвишен вид в наше време, никога не е имала претенциите да е масова. Елитарна? Може би. Ексклузивна - Да! Тя е есенцията, тя е мерната единица за постиженията на човечеството и културата през вековете!” – това твърди гостът в това издание на „Анфас”.

Той има озаряваща усмивка, вдъхновяващ талант и златно сърце. Затова и хората го обичат - не само заради музиката, с която ги дарява, но и заради светлата енергия, с която изпълва пространството – и на сцената, и в живота. Завършва Музикалното училище и Музикалната Академия в София, след това двугодишен майсторски клас за солист – изпълнители в Лондон при знаменития Ифра Нийман. После победоносно започва да покорява сцени, фестивали, сърцата на публиката от Европа, Америка, чак до Индия и Китай…Едва 29-годишен, със сериозен конкурс е избран за концертмайстор на световноизвестния Кралски Концертгебау оркестър в Амстердам и получава възможност да свири на уникален старинен инструмент. В студиото на „Анфас” заедно със своята изключително ценна „Гуарнери дел Джезу” гостува любимецът на българската музикална публика, както и музикант на годината за 2010-та година.

Вижте ВИДЕО.

Веско Ешкенази в студиото на Анфас през 2016 г. Водещата Олга Бузина е с красива рокля в цвят бордо.
Водещата Олга Бузина е с дамско сако в синьо-сивo Single и панталон в синьо-сивo Starlet. Разгледай най-новите модели дамски дрехи в сиво
Сиво сако и сив панталон произведени от efrea.com

“Аджитато” – камерната музика вече си има фестивал

“Аджитато” на музикантски език означава „развълнувано”. Така е наречен и единственият специализиран за изпълнение на камерна музика фестивал в столицата. “Аджитато” бе създаден миналата година от млади музиканти, познати на публиката ни от камерните състави „Силуети” и дуо „Колаж”, а програмата му прави впечатление с репертоарното си разнообразие и интересно българско и международно участие. За концепцията, вълненията и амбициите на Фестивала да се превърне в търсена сцена за изява както на изявени, така и на млади изпълнители Олга Бузина разговаря с неговите основателки – Нона Кръстникова и Мария Русева, или иначе казано – дуо “Колаж”.

Вижте ВИДЕО.

Водещата е с ефектна дамска риза в цвят циклама. Вижте още дамски ризи в онлайн магазин efrea.com

Евелина Павлова -„Пазители на родното хоро”  

Школа за народни песни и танци, в която танцуват над 900 души на възраст от 4 до 74 години - това днес е сбъднатата мечта хореографката Евелина Павлова, която с любов към българския фолклор и с подкрепата на своето семейство основава преди десет години школа “Фолклорика”. Създава я, за да могат хора от различни възрасти и професии да научават стъпките на хората от всички етнографски области на България, да се срещат с традициите и с нови приятели. Дали е подозирала, че школата ще стане толкова популярна, че ще печели награда след награда в цялата страна от фестивали и форуми за любители танцьори и ще прави големи самостоятелни концерти – Евелина Павлова отговори в студиото на „Анфас” дни преди празничния юбилеен концерт - спектакъл на “Фолклорика”, наречен "Пазители на родното хоро”.

Вижте ВИДЕО.

Водещата на Анфас е с вталено дамско сако с едноредово закопчаване. Вижте още дамски сака в онлайн магазин efrea.com

Прима балерината Силвия Томова “Балетът е начин на живот” 

Почти всяко малко момиченце мечтае да стане балерина…но далеч не на всички мечтата се сбъдва. За да се случи тя - се искат не само балетни пантофки и красива пачка, но и много упорит труд, посветеност, разбира се – голям талант. Гостенката в поредното издание на “Анфас” е такава – влюбена в балета от четиригодишна, танцуваща, упорита, неотклонно убедена, че това е нейната съдба. След десетки главни роли на сцената на Националната опера и балет, престижни международни балетни награди, бурни аплодисменти, днес прима балерината Силвия Томова е отдадена на амплоато на хореограф и учител на младите, а от съвсем скоро - на работата си като ръководител на балетната трупа в Старозагорската опера.

Вижте ВИДЕО.

Дамска блуза с пеплум и пола на цветя е дрескода на водещата, предоставен от българския производител на дамски дрехи Efreq

Джинджифилови нотки в “Анфас” 

“Франкофоните на българската музикална сцена” – така ги наричат след успешната им поредица концерти „Музика под небето на Париж”, а те са избрали на акустичното си трио име, навяващо асоциации за ритъм и парлив, но ободряващ вкус –„ Ginger groove”. През 2011-та трима млади музиканти - с китара, глас и контрабас се събират, обединени от пристрастието си към джаза, верни на суинга и вдъхновени от боса новата, за да създадат свой уникален джинджифилен музикален коктейл. Групата бързо печели почитатели с изяви на софийската клубна сцена, участва в джаз фестивали, непрекъснато обогатява репертоара си и кани в състава си гост-музиканти за своите различни проекти. В студиото на “Анфас” триото „ Ginger groove” е представено от своя неформален лидер - Влади Михайлов, който освен на контрабас свири и на виола и цигулка, завършил е класическо образование в Консерваторията, но в същото време и майсторски класове при джаз корифея Милчо Левиев.

Вижте ВИДЕО.

Журналистката е облечена с разкроена дамска рокля в сиво от Ефреа. Вижте още модерни дамски рокли в сайта на efrea.com

Димитър Христов „Трябва да привличаме към фолклорната музика децата, за да има кой да ни продължи”

На седем години той хваща за първи път в ръце тамбурата и още тогава разбира, че този инструмент е неговият, а фолклорната музика ще бъде пътят му. Завършва музикалното училище в Котел, след това и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив с две специалности – дирижиране и композиция. Едва на двайсет и три, Димитър Христов е поканен за диригент на хора при фолклорен ансамбъл „Тракия“, после е преподавател в Пловдивската музикална Академия, главен художествен ръководител на Ансамбъл „Пирин”, композитор на драматичен театър „Никола Вапцаров” в родния Благоевград, след време отново се завръща в Ансамбъл „Тракия” – вече като главен диригент. Той е и сред създателите на популярната етно - джаз формация „Булгара”, а преди 6 години се присъединява към творческия екип на Българското национално радио като диригент на Оркестъра за народна музика. Тази година Димитър Христов получи наградата “Кристална лира” в категория „Музикален фолклор“ за цикъла концерти на ОНМ на БНР „Ритъмът на Балканите“.

 Диригентът и композитор Димитър Христов гостува на Олга Бузина в “Анфас”, за да сподели мисли за бъдещето на българския фолклор и необходимостта от държавна политика в подкрепа на неговото опазване и внимателно развитие, да разкаже за проектите на Оркестъра за народна музика при БНР и също - да посвири на своята 35 годишна майсторска тамбура.

Вижте ВИДЕО.

Нели Андреева на гости на предаването за култура и изкуство Анфас по TV1. Водещата Олга Бузина е с дамски дрехи големи размери, произведени от Ефрея.
Водещата Олга Бузина е с червена дамска блуза с жабо. Виж още червени и розови дамски дрехи, произведени в България от Ефрея.
Червена блуза с жабо. Вижте още червени блузи, червени рокли, червени палта, червени сака и червени панталони с филтър по цвят в онлайн магазин efrea.com

Нели Андреева “Хората на изкуството трябва да са добри” 

В очакване на Рождество Христово всички ставаме сякаш по-добри, смирени, по-щедри, по-благородни… и често си повтаряме, че трябва да бъдем такива винаги, през цялата година, неизменно. Гостенката в Коледното издание на “Анфас” е сред тези светли личности, които творят добро неотклонно, от рода на онези хвърчащи хора, които с таланта, вярата и голямото си сърце даряват радост, запалват искри и вдъхновяват душите и делата ни. Тя е народна певица, прославила със своята песен “Малка мома” българския фолклор до най-далечни краища на света, тя е солистка на ансамбъл „Филип Кутев”, влюбена и отдадена на музиката, но и на своите момичета – ученички от вокално студио „Нуша”.

За добротворчеството и народните песни, за традициите и вълшебствата на Коледа часове преди Рождество Христово водещата на “Анфас” Олга Бузина разговаря с Нели Андреева.

Вижте ВИДЕО.

“Анфас” ретроспекция, бр. 120

По традиция в края на всяка година правим равносметка, спомняме си най-доброто, обръщаме се с преценяващ поглед назад, за да продължим напред с нови надежди… по традиция и екипът на предаването за култура на ТВ1 “Анфас” припомня на 31 декември акценти от изминалите през годината телевизионни срещи с хората, които създават българското съвременно изкуство и окриляват самочувствието ни и националната ни гордост. Някои от тях гостуваха на Олга Бузина и със своите инструменти, така че зрителите се убедиха в забележителното им импровизаторско майсторство и на живо. В пъстрата палитра на срещите „Анфас” през изминалата 2016 -та година имаше много теми, емоции, музика и искрени думи. Ще ги има и през Новата 2017 година. Предаването продължава с обич и вяра в мисията на българското изкуство да ни облагородява, да ни прави по-добри, да създава положителен образ на България пред света.

Василена Серафимова гостува на предаването Анфас. Водещата е с дрехи от efrea
Водещата Олга Бузина е с дамско сако Santana и панталон в синьо-сивo - Starlet. Разгледай най-новите модели дамски сака и панталони и направи своята комбинация.

Василена Серафимова - С палки за маримба по света ... и в “Анфас”

Въпреки младостта си, гостенката в това издание на “Анфас” вече е музикант със световно признание, престижни награди и препълнена с ангажименти артистична програма. Тя е първата българска перкусионистка, завършила Висшата консерватория за музика и танц в Париж, първият наш лауреат – перкусионист в знаковия музикален конкурс ARD в Мюнхен, както и победител от Световния конкурс за маримба в Щутгарт. На нейно име във Франция дори са наречени серия палки за маримба, а в България бе избрана от публиката за “Млад музикант на годината” за 2008. Освен шеметната си музикантска кариера в чужбина, тя намира време и за преподаване, основател е и артистичен директор на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти в родния й град Плевен.

... Василена Серафимова пристигна в студиото на “Анфас” с чанта, пълна с най-различни палки за маримба, със заразяващата си усмивка и вдъхновяващ позитивизъм. А какво сподели за любовта си към музиката, перкусиите, българския фолклор и непрестанното си любопитство към нови музикални хоризонти – може да чуете в youtube архива на предаването “Анфас”.

Водещата на АНФАС е с дамски костюм от Ефреа

Световната звезда на виолончелото Миша Майски  "Музиката извисява душата" 

Той е един от най-великите съвременни виолончелисти и музиканти на планетата, никога не изпълнява музика, която не харесва, свири на уникален инструмент Монтаняна, направен в същата година когато Бах е писал своите сюити за виолончело. Нарича го гальовно „моята красива лейди” и никога не са се разделяли от първата си среща преди 43 години. Ученик е на музикалните корифеи Мстислав Ростропович и Григорий Пятигорски, в началото на кариерата му критиците са го наричали „бъдещия Ростропович”, но това, което е искал тогава и е постигнал днес е да бъде не вторият Ростропович, а неповторим първи Майски. Животът му е пълен с трудности и драматични обрати, но казва, че не съжалява за нищо. Роден е в Рига, израснал е в Русия, в съветския му паспорт е пишело „евреин”, репатриран е в Израел, сега живее в Брюксел със семейството си, концертира по цял свят и с основание определя себе си като космополит.

В ексклузивно интервю с Олга Бузина на руски език (нещо също забележително, тъй като той не е говорил пред медиите от години на родния си език!) в „Анфас” бе гост магнетичният артист и виртуозен музикант Миша Майски.

Вижте ВИДЕО

Режисьорката Адела Пеева дава интервю в тв предаване Анфас през 2017 г. Водещата е с дрескод Efrea
Водещата Олга Бузина е с дамско сако Kiara. В онлайн магазин efrea можеш да избираш дрехи по 1 цвят, например дамски дрехи в жълто, оранжево, бежово, екрю или всичките тези 4 цвята
Водещата на телевизионното предаване е с жълто дамско сако с дълъг ръкав от Ефрея

Адела Пеева “За мен човешката история е най-важна”

Името на Адела Пеева е сред емблемите на българското документално кино, а нейните филми “Чия е тази песен?” и “Развод по албански” са до днес единствените български и балкански ленти, удостоени с Номинация от Европейската филмова академия за най-добър документален европейски филм. Дни след като отпразнува своя творчески юбилей – 45 години посветени на киното, в студиото на „Анфас” гостува авторката на десетки документални филми, носителката на неизброимо много международни и родни филмови награди, на наградата “Златен век” за цялостен принос към българското кино – режисьорката Адела Пеева.

Вижте ВИДЕО

Найден Тодоров дава интервю за развитието на Софийската филхармония. Водещата на предаването Анфас е с дамско сако и пола от efrea.com
Водещата Олга Бузина е с розово сако Barney и права класическа пола в синьо Emilie. Виж най-новите модели прави поли в онлайн магазин efrea.

Маестро Найден Тодоров "Софийска филхармония е кауза”

Повече от десет години маестро Найден Тодоров оглавяваше Русенската държавна опера, и не просто беше най-младият оперен директор, когато пое този пост, но доказа себе си като умел мениджър, силен художествен ръководител и репертоарен стратег. Това, че е сред най-търсените, награждавани и талантливи млади български диригенти, под чиято палка далеч не само в Русе се случват музикални празници е факт, подкрепен и с международно признание, и с множество “Кристални лири”, включително и поредната, с която бе отличен от Съюза на българските музикални и танцови дейци в категорията „Диригенти” за 2016 година.

В студиото на “Анфас” маестро Найден Тодоров този път бе поканен в неговото ново амплоа – той е най-сетне избраният с конкурс титуляр - директор на знаковата за културния живот на столицата и на страната ни Софийска филхармония. Каква е концепцията, с която спечели конкурса за директорския пост, кои ще бъдат първите стъпки в осъществяването й, какво да очакваме през следващия творчески сезон на Софийска филхармония – първото обширно интервю на маестро Тодоров като директор на културната институция бе в “Анфас”.

Вижте ВИДЕО

Водещата е с лилав сукман и блуза в лилаво, произведени от efrea.com

Ева и София от “Ева квартет"- Хармония на четири гласа

„Ева квартет” – четири жени, които са заедно от 20 години! Наистина дълъг път в музикално и житейско отношение, път на талантливо и упорито изграждане на собствен стил в съвременното фолклорно и църковно славянско музициране. Гергана Димитрова, София Ковачева, Евелина Спасова и Даниела Стоичкова – четири момичета, срещнали се като певици в емблематичния хор „Мистерията на българските гласове” и по идея на диригента Милен Иванов събрали звучността на гласовете си – от контра алт до сопран, в квартет, който вече две десетилетия рисува вълшебни звукови картини.

В студиото на "Анфас" бяха половината от четирите вълнуващи певици, познати и аплодирани по цял свят като посланици на българския фолклор - Евелина Спасова и София Ковачева.

Вижте ВИДЕО

Композиторът Георги Арнаудов гостува на предаването Анфас през 2017 г. Водещата Олга Бузина е с жълто сако и дамска рокля с цветя от efrea
Водещата Олга Бузина е с жълто сако Kiara и дамска пола на цветя
Повечето от дрехите в efrea се предлагат в различни цветове. Сакото на водещата е в един от трите цвята и е ушито в България от ефреа.

Kомпозиторът Георги Арнаудов “Създаването на музика е дълбоко морален акт”

„Музиката стана много умозрителна и изгони публиката от залите. Тя трябва да се завърне към своята образност и към своята страст. „ – това твърди композиторът и музиколог Георги Арнаудов, който е автор на изключително богата музикална палитра от симфонични произведения, клавирна музика, камерни, вокални и хорови творби, музика към театрални и балетни постановки. Критиците наричат творбите му звукови притчи, духовни странствания, а него – разказвач на сънища, събирач на епохи, времена и култури. 

Световна известност имат композициите му, писани по стари български текстове от Ранното Средновековие, както и по автентични архаични орфически текстове и ритуали. Композиторът е носител на много национални и международни награди, а световните премиери на творбите му звучат в най-престижните концертни зали в Европа и Америка. Творчеството му е включено в антологии на музиката на XX и XXI век, както и в издания на водещи звукозаписни компании. В предаването за култура на ТВ1 “Анфас” дни преди неговия 60-т годишен юбилей гостува маестро Георги Арнаудов.

Вижте ВИДЕО

Зелено сако и черна блуза от Ефреа - производител на дамски дрехи в 16 размера

Петя Бъговска- Един контрабас и една жена

Проф. д-р Петя Бъговска е световноизвестен музикант, солист, изкуствовед и педагог. Тя е първата жена професор по контрабас у нас. Много от студентите й, сред които 19 вече са носители на национални и международни награди, работят в престижни оркестри у нас и по света. Самата тя е лауреат на много конкурси и награди, името й е включено в "Енциклопедия на басистите" и каталог "Виртуози на 20 век". Професор Бъговска първа защитава докторска дисертация в областта на контрабасовото изкуство у нас, организатор е на оригинални музикални проекти с бас ансамбли, на международни бас фестивали в Националната музикална академия, където преподава. С юбилеен концерт на изпълнителка след в НМА се откри и поредният Бас фест с гости от Италия, Германия и Норвегия.

За страстта към контрабаса и преподаването, за стъпките в изграждането на собствен изпълнителски почерк и репертоар в студиото на „Анфас” водещата Олга Бузина разговаря с професор Петя Бъговска.

Вижте ВИДЕО

Росен Гергов в студиото на Анфас. Водещата е с красива синя дамска рокля.
Водещата Олга Бузина е със синя рокля Borissa. Виж най-актуалните дамски дрехи в син цвят.
Красива синя дамска рокля от онлайн магазин efrea.com. Виж още дамски рокли в стандартни и макси размери.

Главният диригент на Радиосимфониците Росен Гергов в “Анфас

От петнайсетгодишен, още след първия си урок при маестро Михаил Ангелов той знае, че иска да стане диригент. Талантът и последователността му бързо го водят напред - през 1998 Росен Гергов печели специалната награда за диригентски дебют на конкурса „Млади музикални дарования”. Следващата година завършва Музикалното училище в София с пълно отличие и национална диплома за високи постижения в областта на музиката. На осемнайсет годишна възраст заминава за Виена, за да продължи образованието си при диригентите Леополд Хагер и Сейджи Озава. При дипломирането си дирижира Симфоничния оркестър на Австрийското радио и телевизия, после става асистент-диригент във Виенския симфоничен оркестър. Кариерата му на блестящ диригент се развива бързо, канен е да свири с много знаменити оркестри и оперни театри по света. А от края на 2015 година Росен Гергов е новият главен диригент на оркестъра на Радиосимфониците.

В студиото на „Анфас” маестро Гергов сподели какво иска да постигне заедно с ръководения от него Симфоничен оркестър на БНР, какви концерти предстоят, какво мисли за стойността на класическата музика днес и начините за привличане на младата публика.

Вижте ВИДЕО

Интервю за Квартет Куатро в тв предаването за култура и изкуство Анфас по ТВ1. Водещата е с модерна дамска рокля с къс ръкав от efrea.com
Водещата Олга Бузина е с тюркоазено синя рокля Blonde. Разгледай най-новите модели дамски рокли с къс ръкав в онлайн магазин efrea.com

Цигуларят Иван Пенчев "Тихо, свири Quarto!"

Те са млади, вдъхновени и много талантливи. Още от първите им концертни изяви през 2005 година публиката ги хареса, защото са артистични и непринудени на сцената, музикалните им програми винаги са новаторски оригинални, а инструментите им звучат в перфектна хармония. Първоначално съставът започва като квартет, както и се нарича. Но после към успешните проекти на Quarto Quartet се присъединяват все повече приятели и постепенно те се превръщат, намирайки ново значение на името си, в една „квартира, пълна с музиканти”. Какво се случи с тях през изминалия сезон, как ги прие европейската публика и критика след турнетата им в Швейцария, какво ново предстои пред музикантите – подробности в “Анфас”от примариуса на креативните квартиранти – цигуларя Иван Пенчев, който изпълни в студиото малки фрагменти от красивата пролетна музикална програма, подготвена от Quarto за концерта им в зала “България” на 5 април.

Вижте ВИДЕО

Дамски костюм от сако и пола във фигурален принт. Виж още дамски костюми стандартни и големи размери в ефреа

Златното момиче на пианото Виктория Василенко “Мечтая си да бъда щастлива в професията си, но и да даря късче щастие на другите с моята музика”

Освен че е много артистична, чаровна и красива, талантът й бързо покорява все повече световни сцени и най-престижни клавирни конкурси, а нас зарежда с гордост и вяра в новата слава на младото поколение български музиканти. Към двете й “Кристални лири” и десет първи награди от национални и международни конкурси, през септември миналата година се прибави една особено важна победа – тя бе отличена с Първа и Специална награда на известния с трудността си конкурс “Джордже Енеску” в Букурещ, Румъния. Тази победа й отвори нови врати за концертни изяви по цял свят, а за екипа на “Анфас” е удоволствие че успя да използва нейното кратко присъствие в родината, за да се срещнем в студиото ни със “златното момиче на пианото”, както вече я наричат - чаровната Виктория Василенко.

Вижте ВИДЕО

Орфееви таланти в Пловдив. Водещата е с дамска блуза с дълги ръкави от Ефреа.
Водещата Олга Бузина е с лилава блуза от пениран памук Nelly. Виж най-новите модели дамски блузи с дълъг ръкав

“Анфас” на гости на “Орфееви таланти” - Пловдив

Този път екипът на предаването “Анфас” заведе зрителите си в град Пловдив, който преди бе изпъстрен от народни носии, огласен от млади хора с грейнали лица, които репетираха, пееха и танцуваха. Така бе, защото в града под тепетата се събраха многобройните участници в един от най-големите фолклорни конкурси у нас “Орфееви таланти”. В два конкурсни дни индивидуалните изпълнители и ансамблите /общо близо 5 хиляди души!/, разделени в 6 възрастови групи се състезаваха на шест сцени и доказваха своите таланти, а най-вече – любовта си към българските фолклорна музика и традиции.

Вижте ВИДЕО

Адриана Благоева от Хор на софийските момчета на гости на телевизионното предаване Анфас. Водещата е облечена със сако и пола от Efreq
Водещата Олга Бузина е с червено сако Baron и дамска пола в черно на цветя - Fergie. Разгледай още дамски поли тип молив в сайта на efrea.com
Красиво червено сако от efrea.

Диригентката на Хора на софийските момчета Адриана Благоева "Момчетата обичат да пеят!"

Турнета, концерти по цял свят, много награди от престижни хорови конкурси и фестивали, девет самостоятелни албума - това е кратката визитна картичка на създадения преди 49 години първи момчешки хор у нас. Тогава, в началото негов основател и диригент е Лиляна Тодорова, а от 1989 година художествен ръководител и диригент на Хора на софийските момчета става проф.д-р. Адриана Благоева, която развива вокалното качество и обогатява репертоара на състава, извежда го до нивото на активен и търсен участник в звукозаписния и концертния живот на столицата и страната.

Как се дирижират толкова много момчета, на какво ги учи хоровото изкуство, как се поддържа световната музикална слава на певческа школа с вече три концертни формации — момчешка, младежка и смесена? В студиото на "Анфас" дни преди традиционния Великденски концерт на състава, гостува вдъхновената и неуморна диригентка на Хора на Софийските момчета – проф. д-р Благоева.

Вижте ВИДЕО

Мартин Георгиев в студиото на Анфас по TV1. Водещата е със сако и пола от Ефреа
Водещата Олга Бузина е с розово сако Darts и рокля от жакард Fiber. Разгледай още вталени рокли в efrea.
Dresscode Efrea в предаването Анфас по TV1

Мартин Георгиев - От Варна до "Ковънт Гардън"

Музикалното му дарование се проявява още от петгодишна възраст, когато започва да свири на блок флейта, на ударни инструменти и на пиано. А първият му авторски концерт се състои в Градската художествена галерия в родната Варна, когато е едва на шестнайсет и успехът му го мотивира да продължи в композиторското поприще. Не спира и любовта му към маримбата - като солист - перкусионист той е лауреат на 15 награди от наши и международни конкурси. Днес Мартин Георгиев вече е световно признат композитор и диригент, работил с водещи световни музиканти и оркестри, сред които Симфоничния Оркестър на BBC, Лондон, Брюкселската филхармония, Симфоничния Оркестър на Лондонската Кралска Академия, Националния оркестър на Белгия, Оперния Театър на Бенджамин Бритън и много други. От 2013 година талантливият българин е асистент диригент на Кралския балет в Кралската Опера „Ковънт Гардън”. Докторската си дисертация в Кралската музикална Академия в Лондон защитава с изследване на иновативна композиционна техника, наречена „морфираща модалност”. Какво представлява морфиращата модалност, каква естетика и смисъл носи съвременната симфонична музика, какви инспирации крие светът на операта – сподели маестро Мартин Георгиев в студиото на “Анфас”.

Вижте ВИДЕО

Известната оперна прима Александрина Пенданчанска в студиото на Анфас. Водещата Олга Бузина е с блуза и пола, произведени в България от efrea.com
Водещата Олга Бузина е с дамска блуза с дантела Mood и пола с дантела Dama
Красива блуза с къс ръкав и акценти от черна дантела. Виж още дамски блузи от Ефреа.

Примадоната на съвременната опера Александрина Пендачанска в "Анфас"

Дали е облечена в затворническите мъжки дрехи на Фиделио, или е изкусително елегантна като злата интригантка Агрипина в тоалетите на модния корифей Кристиан Лакроа … тя винаги е вълнуваща, магнетична... ярка звезда.

Нейните богат глас и наследствен музикален талант отдавна я издигнаха до най-престижните световни оперни театри. Дебют в “Травиата” едва на седемнайсет, оттогава – 29 години на сцена, повече от 65 роли в корено различен репертоар, спечелили й признание от критиката и възторга на публиката, три номинации Грамми – живот на истинска съвременна, работеща, постоянно пътуваща и взискателна към себе си примадона с две прекрасни дъщери и сплотено семейство…

За радост на нейните почитатели и зрители в студиото на предаването за култура на ТВ1 “Анфас” дни преди предстоящия и иницииран също по нейна идея грандиозен концерт на 9 май в зала “България” на “ Военен реквием” от Бенджамин Бритън) блестеше оперната дива Александрина Пендачанска.

Вижте ВИДЕО

Сако с къс ръкав за лятото. Виж още дамски сака в онлайн магазин за дамска мода efrea.com

Виртуозния цигулар Марио Хосен “Българският Паганини”

Казва, че във вените му тече кръвта на света, защото в семейството му са преплетени различни култури, етноси, религии. Роден е в Пловдив, започва да свири на пет, на седем години вече е на сцената с оркестъра на Пловдивската филхармония, а днес виртуозната му цигулка триумфира по всички краища на света. Музикални критици го наричат „преродения Паганини”, други – “българския Паганини”, а той самият с благоговение изпълнява произведенията на великия композитор и е осъществил пълни записи на прочутите му 24 Каприза. Привличат го орфическите тайнства и мистерии, неспирно открива и показва на света връзката на България, на нейните съвременни таланти с наследството на митичния цар Орфей, обича работата си на преподавател, а студентите му го боготворят и мечтая един ден да са като него – виртуозния цигулар Марио Хосен.

Вижте ВИДЕО

рокля с ефектно деколте от ефреа

Доц. Елена Иванова зад кулисите на театъра

Сценограф с ярък почерк и многобройни награди – първият си Аскеер за „Лорензачо” на режисьорката Маргарита Младенова получава малко след учредяването на Академията - през 1992-ра година, многократно номинирана и награждавана от Съюза на българските художници, от Съюза на артистите в България, от Академия Аскеер и Македонската театрална гилдия, наскоро доцент Елена Иванова бе удостоена и с почетния знак „Златен век” за цялостен принос към българската култура и изкуство. Безспорен принос с над 600 театрални и оперни постановки, филмови и телевизионни продукции, интериорни концепции, самостоятелни изложби в различни европейски страни… Неуморно креативна, Елена Иванова е сред инициаторите и учредителите на фестивала за съвременно изкуство “Процес пространство” в Балчик, на Фестивал за франкофонски театър, координатор на проект на Съвета на Европа и община Габрово за възстановяване на културния комплекс “Етъра” и двигател на още много арт начинания. Сред цялата тази творческа активност, тя успява да бъде от близо 20 години и всеотдаен преподавател на бъдещите сценични дизайнери в Нов български университет.

В “Анфас” с водещата Олга Бузина за своята “мъжка” професия, за магията на случването на театралната постановка, за тайните, скрити зад кулисите, за любовта към театъра ще разговаря талантливата сценографка доц.Елена Иванова.

Вижте ВИДЕО

Разкроена черна рокля с ефектна горна част от онлайн магазин efrea.com

Георги Корназов "От малък обичах да летя и джазът ми даде точно това – свобода!”

Български тромбонист - парижанин. За разлика от много наши джазмени, които пътуват по света, но са установени в родината, той от много години живее в космополитния Париж. Не е скъсал с корените си, обаче - тук се завръща често, свири с приятелите си, кръщава и изписва авторските си композиции упорито с български имена, представя албумите и проектите си – “Вяра”, “Сила”, “Съзнание”… В края на последното си българско турне, представило пред меломаните авторската музика на триото Корназов, Дюпа, Салчев, в студиото на “Анфас” заедно със своя специален тромбон гостува успешният европейски музикант от Севлиево – Георги Корназов.

Вижте ВИДЕО

Дантелена дамска рокля в цвят корал - Dreamer се предлага в размери XS, S, M, L, XL, 2XL, 3XL, 4XL, 5XL. Виж още дамски рокли Online в efrea.com

Българското оперно чудо Цветелина Василева в „Анфас”

"Българско оперно чудо" - така меломани и критици в цял свят наричат лирико-драматичното сопрано Цветелина Василева. Тя признава, че често на сезон е правила по седем премиери на различни световни сцени. Като в тях не се включват останалите спектакли в много театри по света, а също така концертните участия във фестивали и други оперни форуми. Певицата блести на най-престижните концертни подиуми в Европа, Америка, Австралия и Япония, но в България винаги се завръща с любов, защото тук се зарежда с нова творческа енергия. За новия спектакъл на "Кармен" в Стара Загора, за силата и въздействието на оперното изкуство, за славата и безкрайните часове репетиции, които стоят неизменно зад нея – Олга Бузина разговаря в "Анфас" с прочутата оперна прима Цветелина Василева.

Вижте ВИДЕО

Дора Делийска в студиото на ТВ1 през 2017 г. Водещата на телевизионното предаване АНФАС е с разкроена синя рокля от Ефреа
Водещата Олга Бузина е с разкроена синя рокля на цветя - Siana. Виж още разкроени рокли в Ефреа.
Разкроена рокля в светлосин цвят от Ефреа

Дора Делийска “Не мога да живея без пианото” 

Призната е от музикалната критика за един от най-добрите млади интерпретатори на Ференц Лист, но и не само. Нейното CD с произведения на Шуберт е удостоено с престижната награда Supersonic Award на списанието за класическата музика “Пицикато”. От 17 години живее във Виена, активно концертира в най-прочутите зали там, както и в много други и далечни посоки на света. Има девет издадени компактдиска, представително лице е на авторитетната фирма за пиана и рояли "Бьозендорфер”, майка е на тригодишен син, търси свой собствен и нетрадиционен стил при поднасянето на клавирната класика. „ Различният валс” е първият проект с драматургична концепция, който Дора Делийска представи и в родния си град Плевен, а след това бе гост в студиото на “Анфас”.

Вижте ВИДЕО

Виктор Илиев гостува на Олга Бузина, която е с рокля от онлайн магазин efrea.com
Водещата Олга Бузина е със синя дамска рокля Blonde.  

Виктор Илиев – „Новата публика изисква съвременни форми в музиката”

Радостен факт е, че все по-често млади и изявени по света български музиканти идват, за да представят изкуството си и пред родната публика. Такъв е и днешният ни гост – диригент и композитор, чиито авторски произведения вече са изпълнявани с успех в Берлин, Прага, Люксембург, Париж, Москва, Сибиу- Румъния, Брюксел, и други европейски градове. Преди да започне да композира обаче той е бил кларинетист – след Музикалното училище в Пловдив, едва на петнайсет заминал да учи в Америка, а на двайсет, казва, че вече бил изсвирил всичко, написано за този инструмент – затова решил да разшири хоризонта си и да започне да се занимава с дирижиране и композиция… Днес пловдивчанинът Виктор Илиев е гражданин на света и визионер, посветил творческата си инвенция на музиката, която търси и естетически откликва на съвремието ни, на пресичането на жанровете, модерните визуални форми и на каузата за стойностно формиране на вкусовете на младите хора, които са и бъдещи артисти, и бъдещата нова публика.

Вижте ВИДЕО.

Вижте още публикации от блога на Efrea

Абонирай се за нашия блог

E-mail адресът Ви няма да бъде споделен с никого!
С натискането на бутона Вие се съгласявате с нашата GDPR политика.
Сподели, ако ти харесва тази статия от тук:

www.efrea.com
sales@efrea.com