Чудният свят на Ефреа
В тази публикация ще научите кои са 10 от най-модерните цветове за сезон пролет/лято 2021 г. както и 5 класически допълнителни нюанса.
efrea

Модерни цветове
Пролет/Лято 2021

През декември 2020 г. от Официалния сайт на Pantone определиха 2 цвята, които ще са модерни през 2021 г.

  • PANTONE 17-5104 Ultimate Grey (сиво)
  • PANTONE 13-0647 Illuminating (жълто)
Това показва как 2 независими един от друг цветове могат да се обединят и да изразят настроението за модерни цветове на 2021 г.

Сивото Ultimate Grеy е практично, лесно за комбиниране, подходящо за офис дрескод, то насърчава усещането за спокойствие и устойчивост.

Жълтия цвят Illuminating е символ на светлината, оптимизма и Слънцето. Основното послание на Pantone е, че колкото и сив да ни се струва живота, в него винаги може да проникне лъч светлина, която да повдигне духа.

Нещо повече, жълтото и сивото присъстват и сред модерните цветове за есен/зима 2021/2022.
Сиво Ultimate Gray и жълто Illuminating са модерните цветове за 2021 според Pantone.

1. Безупречено сиво / Ultimate Gray

Ако сивото е комбинация между черно и бяло, то съществуват множество нюанси. Ultimate Gray е сиво, което е някъде по средата на скалата и е нито прекалено светло, нито прекалено тъмно. Това е сивото по средата, което лесно може да се съчетае с други цветове и само по себе си е неутрално и неангажиращо.
Ultimate gray е обявен за цвят на 2021 според института по цветовете Pantone заедно с жълтото illuminating. Ефреа е български производител на дамски дрехи, който може да предложи дамска мода, съобразена с модерните цветове на 2021

2. Озаряващо жълто / Illuminating

Наситен нюанс на жълтото без оранжеви или зелени оттенъци. Цветът иска да напомни за Слънцето, което с животворните си лъчи събужда природата през пролетта и ускорява растежа.
Жълтият цвят illuminating е определен за модерен цвят на 2021 г. от Пантон. В онлайн магазин efrea.com можете да намерите дамски дрехи, съобразени с модни тенденции 2021

Още от модерните цветове за сезон пролет/лято 2021 г.

През 2000-тата година експертите по цветовете в Pantone започват своите опити да откриване на най-модерните цветове за следващия сезон. Подборът на модерните цветове е важен за множество индустрии като производството на телевизионни програми, кино и филми, графичните дизайнери, всички области на дизайна на продукти, производството на дрехи, обувки, аксесоари и пр.

Влияние на избора на модерни цветове може да окажат както набиращите популярност публикации в социалните мрежи, така и важни предстоящи спортни събития. Модерните цветове се разделят на 2 групи според сезоните - пролет/лято и есен/зима. Обикновено модерните цветове се избират по време на тайна среща.

За Европа модерните цветове се определят според представените модели на London Fashion Week.
Според публикацията от септември 2020 г. Pantone Predicts ‘Reinvigorating’ Color Palette for London Fashion Week въпреки че модната индустрия също изпитва затруднения заради усложнената епидемична обстановка, експертите по цветовете следват 20-годишната традиция по определяне на модерните цветове за следващия сезон. Според специалистите най-харесваните цветове ще са свързани с емоции като удоволствие, свежест, пътувания сред природата - много от преживяванията, които са били ограничени през последните месеци.
Въпреки че повечето модни дизайнери планират да проведат ревюта онлайн или със стриктно спазване на мерките при ограничена публика, то специалистите по цветовете смятат, че дрехите за сезон пролет/лято 2021 г. ще са окъпани в слънчеви нюанси.
Ще можем да се насладим на сладки и топли женствени нюанси в розово и лилаво, както и 2 вида топло оранжево, слънчево жълто, неизменния свеж ментов нюанс и разбира се интензивни нюанси на червено и синьо.

1.Стъкло на плажа /Beach Glass

Понякога морето изхвърля стъкла, които са шлифовани от морските вълни и се използват за направата на бижута и аксесоари. Този свеж нюанс носи приятен дъх на морски бриз и мента и ще ни загатва за прохлада през горещите дни на лято 2021.
Цвят мента е един от модерните цветове за сезон пролет лято 2021 г. В efrea.com можете да намерите стилни и елегантни дамски дрехи, съобразени с тенденции мода 2021

2. Разстилаща се лава/ Lava Falls

Както подсказва името, това е огнен и искрящ червен цвят, който зарежда с топлина. Нюанс на червеното е винаги на мода, но този път не клони към корал или вишна, а е интензивен наситен цвят.
Червен цвят е един от най-актуалните и модерни цветове за пролет 2021 и лято 2021. В онлайн магазин Ефреа можете да намерите стилни и официални рокли в червено, червени блузи и туники, дамски поли и др

3. Розово Пирует / Pirouette

Спомняте ли си модерното бебешко розово? Е, и през лятото на 2021 г. от Pantone ни предлагат нежен и ефирен розов нюанс, който може да се използва от модните дизайнери. Екипът на българския производител на дамски дрехи efrea.com също следи световните модни тенденции и има редица предложения за дамски дрехи в нежно розово.
Нежен розов цвят за дамските дрехи през сезон пролет лято 2021. Вижте още актуална дамска мода от България в онлайн магазин Efrea

4. Маринован пипер / Pickled Pepper

Тук можем да се насладим на смесицата на яркото тревисто зелено с жълтите слънчеви лъчи. Така получаваме сложна комбинация от ненатрапчив земен тон, който може лесно да се комбинира с различни дрехи, обувки, чанти, бижута и аксесоари.
Сложен нюанс на зелено и жълто сред модерните цветове за пролет лято 2021 г. Комбинирайте с други дамски дрехи от Efrea.

5. Лилава роза / Purple Rose

И след като споменахме, че някои от модерните цветове за сезон пролет/лято 2021 г. са леки, въздушни и носят усещане за свежи цветя - то и Purple Rose e нежен нюанс на лилавото.
нежен нюанс на лилавото е сред модерните цветове за пролет лято 2021. Купи модерни и елегантни дамски дрехи от онлайн магазин efrea

6. Оранжева охра / Orange Ochre

Спомняте ли си песничката за Оранжево морето? За поредна година специалистите от Pantone са избрали в палитрата от модерните цветове да присъстват оранжеви нюанси, които същевременно са унисекс и могат да се използват както за дамски дрехи, така и за мъжки. Оранжевото често се свързва с топлина, спорт, динамика, оптимизъм.
Оранжева охра е сред топ цветовете за лято 2021. Купи дрехи за лятото от Efrea - български производител на дамска мода

7. Невен / Marigold

Невенът е едно от лековитите растения, което ни радва с красивите си оранжеви цветове през лятото. Именно по тази причина този жълто-оранжев нюанс присъства и сред модерните цветове за сезона. Той идва да внесе усещане за здраве, оптимизъм и облекчение на всички болести и тревоги.
Оранжево с нюанс на невен (Marygold) е сред модерни цветове пролет/лято 2021.

8. Синя пойна птица / Indigo Bunting

Овесарките са вид пойни птици, които се срещат в различни цветове. Една от най-впечатляващите и колоритни се нарича именно така - Indigo Bunting. И тъй като пролетта и лятото са свързани с гръмогласни и жизнерадостни птичи песни, специалистите от Pantone може би искат да отправят послание, че когато ни е по-леко на сърцето и с песен ще можем да преодолеем и най-тежките изпитания.
Красив нюанс на синьо е сред най-модерните цветове за сезон пролет лято 2021. Купи онлайн дамски рокли, блузи и туники с къс ръкав от efrea.

9. Син атол / Blue Atoll

Атол е остров в тропическите океани, който е с малка надморска височина. Обикновено гледката е свързана с топлата, синя солена вода наоколо. Този цвят е сред най-модерните за пролет/лято 2021 г., за да ни помогне да помечтаем за приключения, пътешествия, свежест и почивка.
Приятен синьо-зелен цвят наречен син атол е сред модерните цветове за пролет лято 2021. Купи елегантни дамски дрехи в 16 размера Eu, съобразени с модни тенденции 2021

4 класически допълнителни нюанса за

сезон пролет/лято 2021

Следващите предложения показват класическите и допълнителни цветове за пролет / лято 2021 според специалистите от Pantone и събуждат асоциации с природа, така мечтаната през лятото прохлада и свежест. И този сезон има неутрален сив цвят, който е лесен за съчетаване и е подходящ за офис дрескод.

1. Гипсофила / Baby’s Breath

Това е вид градинско растение, което е с характерни светли цветове и се използва за декорация на различни букети от свежи или сухи цветя. Цветът на Pantone иска да ни напомни за нежните малки цветчета, които същевременно са много трайни и създават радост и настроение в празнични дни. Можем да изберем както дрехи с флорален принт, като и изчистена семпла едноцветна визия.
Нежен светъл неутрален цвят за лято 2021.

2. Макиато / Macchiato

Тук имаме цвят, който носи аромата на топло кафе с млечна пяна на повърхността. Цветът напомня за приятния загар на кожата през лятото, както и за събуждащата се природа през пролетта.
Приятен кафяв цвят наречен макиато е сред класиките за сезон пролет 2021 и лято 2021. Виж още модерни цветове в блога на Efrea - български производител на дамски дрехи в стандартни и големи размери

3. Полярна нощ / Polar Night

Сред допълнителните класически цветове е ред и на един тъмен нюанс на тъмносиньото, който може да комбинираме с множество от свежите и ярки цветове от основната палитра. Тъмносиният деним е удобен за ежедневието и е лесен за поддържане.
Класически тъмносин цвят за дънки, дрехи от деним е винаги актуален през 2021 г

4. Торфен мъх / Sphagnum

Сложен земен цвят, който е комбинация между свежо зелено, охра и кафяви нюанси. С този цвят можете да пресъздадете идеята за биоразнообразие, природа и опазване на околната среда тихо и ненатрапчиво. От своя страна цветът може да се комбинира с жълтите и оранжеви нюанси.
Сложен земен тон е сред класическите допълнителни цветове за дамски дрехи през 2021 г.

Виж още публикации от блога на efrea.

Абонирай се за нашия блог

E-mail адресът Ви няма да бъде споделен с никого!
С натискането на бутона Вие се съгласявате с нашата GDPR политика.
Click to order
Поръчка
Total: 
Три Имена
Имейл
Телефон
Адрес за доставка:
Моля посочете Ваш адрес или офис на Спиди.