Чудният свят на Ефреа
Всяка година по време на Лондонската седмица на модата се определят модните тенденции за следващия сезон, както и кои ще са модерните цветове. Институтът по цветовете към Pantone вече определи 10 от модерните цветове за есен 2021 и зима 2022, които ще окажат влияние при производството на дамски дрехи.
efrea

Модерни цветове
Есен /Зима 2021/2022

Седмицата на модата включва множество събития в рамките на около една седмица, по време на които отделни модни дизайнери, марки или модни къщи показват най-новите си колекции пред потенциални купувачи и представители на световни медии. По време на седмиците на модата се открояват най-актуалните модни тенденции за настоящия или предстоящите сезони. 

По традиция седмиците на модата се провеждат няколко месеци преди започването на сезона, за да има възможност да бъдат отразени от пресата, да се произведат материите в най-актуалните цветове, а модните дизайнери да разработят своите модели. По тази причина, ако искаме да се информираме за модните тенденции за сезон есен/зима, ще ги намерим през седмиците на модата през февруари-март.

През последните години тенденцията е да се представят облекла, които могат да се закупят веднага от мястото на събитието, в магазините или онлайн. 
Обикновено седмиците на модата се провеждат в 4 големи града - Париж, Милано, Лондон и Ню Йорк, известни като Голямата четворка. Разбира се, седмици на модата се провеждат и в други градове в цял свят.

Първоначално идеята за седмица на модата започва от Париж, където търговци наемат привлекателни жени да носят модни артикули на обществени места. Днес Париж е известен като столица на висшата мода заради събитията, които се провеждат през януари и юли.

Седмицата на модата в Лондон (London Fashion Week) се провежда за пръв път през 1983 г., а след 2000-тата година благодарение на събирането на множество дизайнери от Института по цветовете към Pantone се определят и модерните цветове за следващия сезон, които ще имат значение за производителите на платове, дрехи, мебели, интериорни дизайнери и пр.
Обикновено на модните ревюта представят новите си колекции множество дизайнери, присъстват кореспонденти на световни медии, както и търговци на дребно. 
През лятото на 2012 г. стартира и лондонска седмица на модата, посветена само на мъжката мода.

През пролетта на 2010 г. Седмицата на модата в Лондон стана първата, която предложи на дизайнерите да излъчват своите модни ревюта наживо в интернет, а през 2020 г. Британският съвет на мода обяви, че поради пандемията от Covid-19 и мерките за спазване на дистанция е нужно да се възобновят виртуалните представяния на дрехи. 

Важно е да отбележим, че след приключването на седмицата на модата, в Лондон обикновено се провежда London Fashion Weekend, който е посветен към потребителите и им позволява да закупят дрехи от модни колекции на ексклузивни цени, да бъдат на първия ред по време на модни ревюта, да научат какви ще са най-актуалните модни тенденции за следващия сезон и да получат ценни съвети от експерти в модния бранш.

Лондонската седмица на модата се проведе на 19, 20, 21, 22 и 23 февруари 2021. Публикация от 19 февруари 2021 г. в официалния сайт на Pantone - London Fashion Week Autumn / Winter 2021/2022 определи 10 модерни цвята за сезон есен/зима 2021 / 2022 и още 4 класически нюанса.

Вижте кои са те в тази публикация.

1. Жизнерадостно жълто / Illuminating

Жълтият цвят illuminating беше един от цветовете на Pantone за цялата 2021 г. Вероятно модната тенденция да се носят жълти дрехи ще продължи и през зимата на 2022 с копнеж към слънчевите лъчи.
Жълтият цвят illuminating беше един от цветовете на Pantone за цялата 2021 г. Вероятно модната тенденция да се носят жълти дрехи ще продължи и през зимата на 2022 с копнеж към слънчевите лъчи.

2. Хеморокалис - дневна лилия / Daylily

Цветът на Pantone е вдъхновен от онези красиви жълти цветя, чиито цветове преливат в жълти и оранжеви оттенъци. Освен това напомня за пожълтелите есенни листа. Като имаме предвид властващото през цялата 2021 г. жълто illuminating, Daylily е топъл жълт цвят с оранжеви нюанси, който носи усещане за светлина в мрачните дни.
Жълтият цвят с оранжеви оттенъци Daylily е сред 10-те най-модерни за сезон есен зима 2021/2022 според Пантон.

3. Забележително червено / Red Alert

Цвят, с който няма да останете незабелязани. Ярко червеното е един от цветовете, които създават асоциация за Коледа и празници. Носете го и в ежедневието, за да обгърнете тялото си с топлина през студените и мъгливи дни на есента и зимата.
Ярко червеното Red Alert е от модерните цветове за есен / зима 2021/22 според Pantone.

4. Червено вино / Winery

И тази година за сезон есен / зима един от модерните цветове е изискано червено, което буди асоциация с добре отлежало вино, красиви есенни листа и Коледните празници.
Червеният цвят Winery на Pantone наподобява червеното вино и е подходящ за есен 2021 и зима 2022.
Вижте как да спечелите награди от томболата на онлайн магазин Efrea

5. Крем от домати / Tomato Cream

Това е унисекс нюанс на оранжевото, който съдържа в себе си и леки нотки кафяво и напомня за багрите на есенните листа и залеза на Слънцето в кратките зимни дни, както и последните неузрели домати.
Tomato Cream е е унисекс нюанс на оранжевото, който съдържа в себе си и леки нотки кафяво и напомня за багрите на есенните листа и залеза на Слънцето в кратките зимни дни, както и последните неузрели домати.

6. Градско кафяво / Downtown Brown

Модерен нюанс на кафявото, който е свързан с градската култура. Можете да изберете дрехи от този топъл, приятен нюанс или пък да го използвате само за акцент.
Модерен кафяв цвят Downtown Brown е сред 10 актуални цвята според Pantone за fall / winter 2021 / 2022.

7. Зелена пчела / Green Bee

Един от модерните цветове за есен 2021 е свързан с все още свежите зелени листа и идеята за екология и рециклиране. Ако цветът Ви се струва прекалено интензивен, можете да използвате само цветови акценти от него.
Зеленото Green Bee Един от модерните цветове за есен 2021 е свързан с все още свежите зелени листа и идеята за екология и рециклиране.

8. Синьо Ибиса / Ibiza Blue

Мечтаете ли си за по-дълго и топло лято, разходки с приятели около морски плажове с кристално бистра вода? Е, този нюанс на синия цвят идва да напомни точно това - че малко по-на югозапад температурите през зимата са около 15 градуса, а Ибиса освен с мекия си средиземноморски климат е известна туристическа локация.
Цвят мента е един от модерните цветове за сезон пролет лято 2021 г. В efrea.com можете да намерите стилни и елегантни дамски дрехи, съобразени с тенденции мода 2021

9. Безоблачно небе / Clear Sky

Отново нюанс на синьото, който напомня небето в безоблачен ден. Но за разлика от цвета на небето през лятото, тук можем да видим един по-приглушен и ненатрапчив нюанс.
Нежен нюанс на синьото е сред модерните цветове за есен 2021 и зима 2022 според Pantone.

10. Лек руж / First Blush

Нежен, деликатен нюанс на розовото, който е приглушен и ненатрапчив. 
First Blush е нежен розов цвят, определен от Pantone за модерен за есен 2021 и зима 2022

4 класически допълнителни нюанса за

сезон Есен Зима 2021 / 2022

Следващите предложения показват класическите и допълнителни цветове за есен 2021 и зима 2022. Не е изненада, че един от цветовете е именно сивото Ultimate Gray, което беше един от модерните цветове за цялата 2021 г. Ако сте си купили сиви дрехи - те ще бъдат модерни и през 2022 г. Вижте и кои са останите 3 класически нюанса.

1. Безупречно сиво / Ultimate Gray

Ненатрапчив нюанс на средно сиво, което вдъхва увереност и е подходящо за офис дрескод и ежедневието. Сивото може да се съчетае практически с почти всеки цвят и е подходящо както за двата пола, така и за всяка възраст.
Приятен кафяв цвят наречен макиато е сред класиките за сезон пролет 2021 и лято 2021. Виж още модерни цветове в блога на Efrea - български производител на дамски дрехи в стандартни и големи размери

2. След полунощ / After Midnight

Много тъмен нюанс на синия цвят, който клони към черно. Изискан и стилен, подходящ за офиса и работното място. Внушава строгост и доверие. Ако цветът Ви се струва прекалено скучен и тъмен, винаги може да го комбинирате с ярки и пъстри аксесоари.
After Midnight е тъмносиньо, почти черно и е сред модерните цветове на Пантоне за есен зима 2021/2022

3. Перфектен блед нюанс / Perfectly Pale

С лека нотка на носталгия към пясъка на плажа, този цвят е подходящ за всички, които търсят алтернатива на бялото и екрюто. Нежен и деликатен, цветът е подходящ както за офиса, така и за ежедневието. Отново е унисекс и ненатрапчив.
Perfectly pale е един от 4 класически нюанса за сезон есен зима 2021/22 според Pantone

4. Клон от маслина / Olive Branch

Ако предният зелен цвят Ви се струва прекалено ярък и интензивен, този нюанс е точно за Вас. Сложен земен тон с оттенъци на охра и кафяво, които отново пресъздават идеята за природа и растеж.
Olive Branch е един от класическите цветове за есен зима 2021/2022 според Pantone

Виж още публикации от блога на efrea.

Абонирай се за нашия блог

E-mail адресът Ви няма да бъде споделен с никого!
С натискането на бутона Вие се съгласявате с нашата GDPR политика.
Click to order
Поръчка
Total: 
Три Имена
Имейл
Телефон
Адрес за доставка:
Моля посочете Ваш адрес или офис на Спиди.