Чудният свят на Ефреа
Модерните цветове според Pantone за сезон пролет лято 2022 според Седмицата на модата в Лондон
efrea

Модерни цветове Пролет/Лято 2022

Седмицата на модата в Лондон се проведе в периода 16-21 септември 2021 г. Вдъхновени от представянето на различни модни колекции, от Института по цветовете към Pantone определиха кои ще са най-модерните цветове за сезон пролет/лято 2022 г., както и още 5 допълнителни класически нюанса.
По-късно от Pantone съвсем неочаквано обявиха Very Peri за цвят на 2022 г. , който не присъства в тази палитра.
И ако водещи през 2021 г. бяха жълтото illuminating и сивото ultimate grey, в тенденциите за 2022 те отново присъстват като можем да се доверим на 2 сиви нюанса в класическите цветове. Така че ако сте си закупили вече сиви дрехи, те отново ще бъдат актуални. Що се отнася до жълтия цвят, той пак ще бъде модерен, но в малко по-блед и приглушен нюанс.

1. Свеж водопад / Cascade

Името на този цвят идва от каскадните водопади, така мечтани през летните жеги. Свежият ментов цвят е винаги любим и прекрасно се съчетава с всеки тен.
Цвят Cascade на Pantone за пролет лято 2022 е свързан с водите на каскадните водопади.

2. Роза с оттенък корал / Coral Rose

Цветът е смесица между червено и оранжево. Яркият цвят на розите е символ на енергия, топлина и очарование. Подаряването на роза с този цвят е идеалния начин да уведомите човек за възхищението си, както и че се гордеете с постиженията му.
Що се отнася до дрехите, с топлия интензивен цвят няма да останете незабелязани.
Coral Rose е сред модерните цветове за пролет 2022 и лято 2022 според Пантон

3. Super Sonic

Това е интензивен син цвят, който се свързва с нашумял анимационен герой. Цветът отново отразява както сините нюанси на пролетните реки, като и ясното небе в топъл летен ден.
Super Sonic е модерен син цвят за 2022 според Pantone

4. Пуканки / Popcorn

Това е топъл приглушен нюанс на жълтото, който наподобява пуканки с масло. Въпреки че не е толкова интензивен като модерния цвят на 2021 illuminating, този цвят също внася усещане за слънце и топлина.
Жълт цвят Popcorn е сред модерните летни цветове на 2022 според Pantone.

5. Изсушени цветя / Potpourri

Наименованието на цвета е свързано с изсушени цветя и билки, които се поставят в торбички и служат за ароматизиране на интериора. Нежното пастелно розово без съмнение е любим цвят на дамите на всяка възраст.
Цветът Potpourri е нежен нюанс на розовото и ще бъде модерен през пролет/лято 2022

6. Дъвка за балончета / Bubblegum

Ярък, интензивен нюанс на розовото за момичета на всяка възраст. Жизнерадостен цвят, който ще озари топлите дни на 2022.
Цвят Bubblegum е интензивен нюанс на розовото, който ще озари дрехите през пролет лято 2022

7. Кафяво Судан / Sudan Brown

Топъл земен тон, който създава усещане за пръст, природа и щастливи мигове сред природата. Цветът е унисекс и подходящ за всяка възраст, както за дрехи, така и за различни аксесоари.
нежен нюанс на лилавото е сред модерните цветове за пролет лято 2021. Купи модерни и елегантни дамски дрехи от онлайн магазин efrea

8. Новопоникнали кълнове / Fragile Sprout

Интензивен жълто-зелен цвят, който моментално привлича вниманието. Напомня за новопоникналите треви и кълнове през пролетта, младите листа на дърветата, за растеж и природа.
Свеж жълтозелен цвят Fragile Sprout, модерен за пролет лято 2022 според Pantone

9. Цвят на орхидея / Orchid Bloom

Нежен нюанс на лилавото, който напомня за деликатната красота на орхидеите. Пастелен и ненатрапчив тон, подходящ за пролетно-летния сезон.
orchid bloom е нежен лилав цвят сред 10-те най-модерни цветове за пролет лято 2022 според Пантон

10. Coffee Quartz

Богат кафяв цвят, който създава асоциации както за кафе, така и за специален вид минерали кварц с богати шоколадови нюанси. Цветът може да бъде полезен както за изработката на дрехи за ежедневието, така и за по-луксозни стоки и аксесоари от естествена кожа.
Coffee Quartz е красив кафяв нюанс, който ще е сред модерните цветове пролет/лято 2022

5 класически допълнителни нюанса за

сезон пролет/лято 2022

Следващите предложения показват класическите и допълнителни цветове за пролет / лято 2022 са свързани донякъде с модерните цветове за 2021 г. - сивото Ultimate Grey. Тук можем да видим класическите бяло и 2 нюанса сиво - светло и малко по-тъмно. Другите 2 класически цвят отново навяват асоциации с природата и времето, което прекарваме на открито.

1. Бял Алисум / White Alyssum

Този цвят на Pantone носи името на много обичано и популярно многогодишно растение, което цъфти именно в бяло. Отглежда се на топли и слънчеви места и се смята за дълговечно и лесно за отглеждане растение. Няма съмнение, че независимо от сезона и годината, класическият бял цвят ще е винаги на мода.
Нежен светъл неутрален цвят за лято 2021.

2. Капка от Север / Northern Droplet

Светлосив цвят, който създава усещане за спокойствие и перфектно се комбинира с почти всички други цветове. Подходящ както за офиса, ежедневието, така и за официални поводи.
Цвят Northern Droplet е светлосиво, сред класическите цветове за пролет лято 2022 на Пантон

3. Семенца от мак / Poppy Seed

По-тъмен сив цвят, достоен наследник на модерния цвят на 2021 - Ultimate Gray. Отново напълно унисекс, подходящ за многобройни комбинации. Името на цвета отново е свързано с природата, цъфналите макове през пролетта и лятото.
Цвят Poppy seed е тъмносиво, което е сред класическите цветове за пролет/лято 2022 според Pantone

4. Безпристрастно зелено / Fair Green

Пастелен нюанс на зеленото, който носи усещане за спокойствие, природа и почивка. Унисекс цвят, подходящ за многобройни комбинации. Ненатрапващ и нежен.
Fair Green е спокоен пастелен зелен цвят, който е определен за един от актуалните класически цветове за пролет-лято 2022 според Pantone

5. Хумус / Humus

С аромат на ароматен хумус, този цвят отново нашепва за природа и благосъстояние. Класически унисекс цвят, който може да видите в дрехи и различни аксесоари.
Humus на Pantone е един от класическите цветове пролет/лято 2022

Виж още публикации от блога на efrea.

Абонирай се за нашия блог

E-mail адресът Ви няма да бъде споделен с никого!
С натискането на бутона Вие се съгласявате с нашата GDPR политика.
Click to order
Поръчка
Total: 
Моля посочете Ваш адрес или офис на Спиди.