Чудният свят на Ефреа
Избор на дамски панталони според различните фитове - круша, ябълка, банан, пясъчен часовник, обърнат триъгълник
//модни тенденции

Избор на дамски панталони според фигурата

Хората са различни по телосложение, ръст и съотношение между мускули и мастна тъкан. При дамите извивките на тялото могат да се отличават значително дори при един и същ ръст и килограми. Ето защо често се използва определението фит, което е съотношението между обиколките на ханша, талията и гърдите. Важно е да се отбележи, че при младите девойки, които не са достигнали полова зрялост фитът ще се промени с нарастването на бюста.
Няма “добър” или “лош” фит. Представата за идеално женско тяло зависи от различни културни и религиозни фактори и може да се променя през годините. Например в периоди на бедност, лишения и глад, дамите с пищни форми са показател за богатство, охолен живот и просперитет. В някои култури красотата на жената се определя според това доколко изразен е ханша ѝ, а друг път предпочитания тип фигура е момчешката с миниатюрни гърди и тесен ханш.

ВАЖНО! Някои от дамските панталони са подходящи за повече от един фит. От особено важно значение е как са съчетани с блузите (ризи, туники, дамски топове и др.) в горната част на тялото.

Някои от панталоните не балансират силуета, но осигуряват комфорт и удобство в ежедневието.

Как да изберем най-подходящия дамски панталон според фита?

Фит КРУША. Един от най-често срещаните типове фигура при дамите. Обиколката на ханша е значително по-голяма, за сметка на гърдите. Раменете са визуално по-тесни. При този тип фигура често бедрата също са по-масивни и това влияе на избора на дрехи. Възможно е ако изберете дамски костюм от сако с пола или с панталон, сакото да е един размер, а долната част от костюма да е с по-голям размер. Ето защо в нашия онлайн магазин не предлагаме готови дамски костюми, но имате възможност да комбинирате дрехи в различни размери за перфектния сет.
Панталоните за фит круша са с прав крачол, както и леко разкроени надолу. Ако изберете панталони тип скини по крака, те ще подчертаят значително по-слабите глезени. Въпрос на лична преценка е дали да подчертаете женствените си форми. Панталоните с широки крачоли създават комфорт в зоната на бедрата, но създават усещането на увеличен обем и в глезените.
Дамска фигура тип круша с ясно изразен ханш и по-тесни рамене. Вижте кои са подходящите дамски панталони за фит круша
Дамски панталони за фигура тип круша с широк ханш и тесни рамене. Виж още модни съвети от българския производител на дамски дрехи Efrea

Критична точка за фит круша е обиколката на ханша. Именно по нейния размер трябва да изберете панталона, защото има опасност да не Ви стане или да е прекалено впит и прилепнал.
Подходящите блузи могат да са с по-обемна горна част и ръкави, които да балансират силуета. Ако носите по-дълга блуза или туника, която покрива целия ханш обърнете внимание дали това не скъсява визуално краката Ви. Заложете на комбинациите от цветна блуза с черен или тъмен панталон. Избягвайте и прекалено къси блузи, които не покриват пъпа и показват целия ханш.

Фит ЯБЪЛКА. Това също е често срещан тип женска фигура, но често при по-възрастните дами. Изразява се в значителен обем в средната част на тялото. Талията почти липсва заради натрупаните мазнини в областта на корема. От друга страна бюстът също е добре изразен. Долната част на краката и ръцете са видимо по-слаби. Въпреки че коремната област е ясно изразена, бедрата са значително по-слаби в сравнение с фит Круша.
Панталоните за фит Ябълка са с леко разкроени надолу крачоли тип чарлстоун и получарстоун, за да балансират обема в коремната област. Тъй като обиколката на талията е голяма най-удобни са панталони с ластик, спортни долнища, клинове. Избягвайте силно вталените панталони. Обърнете внимание и доколко еластична е материята, както и какво е закопчаването.
Дамска фигура тип ябълка с натрупване на мазнини в областта на талията и корема.
Дамски панталони за фигура тип ябълка с корем и без талия. Разгледай още дамски панталони в големи размери до 4XL от Efrea.

Критична точка на фит ябълка е обиколката на талията.
Подходящите блузи за съчетание е желателно да прикриват проблемните области и областта на талията. От друга страна блузите не бива да бъдат прекалено свободни и oversize, за да не направят горната част от тялото още по-тромава и обемна.
Ето примери на удобни дамски панталони за фит ябълка, които имат частичен ластик, за да може панталона перфектно да пасне на талията, a при някои това се регулира от връзки.

Тези панталони са подходящи за балансиране на силуета при фит обърнат триъгълник с широки рамене и тесен ханш.
Фит БАНАН, наричан още правоъгълник или колона се характеризира с това, че няма значителна визуална разлика между гръдната обиколка, талията и ханша. Женската фигура няма толкова подчертани извивки, а в някои случаи по-тънките бедра и стегнатите гърди придават на тялото момчешки вид.
Панталоните за фит БАНАН са тези, които създават обем в областта на ханша. Можете да използвате колани, за да пристегнете талията.
Критичната точка при фит банан е обиколката на талията, която не е ясно изразена.
Подходящите блузи са тези с пеплум, който подчертава женствените форми. Също така можете да използвате различни трикове, за да увеличите гръдната си обиколка.
Дамска фигура тип банан или правоъгълник с липса на ясно изразена талия.
Дамски панталони за фигура тип правоъгълник с липса на ясно изразена талия. Виж още модни съвети и тенденции от Ефреа - български производител на дрехи.
Фит ПЯСЪЧЕН ЧАСОВНИК е с ясни изразени женствени извивки. Главна роля играе забележимо по-тънката талия, която контрастира на добре развития ханш и бюст. Именно за да добият този тип тяло в миналото дамите са се пристягали с корсети, които понякога са ги оставяли буквално без дъх. В днешно време се стига дори до хирургични операции за отстраняване на ребра с цел драстично намаляване на обиколката на талията.
Панталоните за фит Пясъчен часовник са всички силно вталени панталони, които да подчертаят красивите извивки на тялото. Можете да си позволите и панталони с висока талия. Избягвайте прекалено свободните и широки дрехи.

Дамска фигура тип пясъчен часовник с ясно изразена разлика между обиколката на талията и ханша
Дамски панталони за фигура тип пясъчен часовник с ясно изразена талия. Виж класически и елегантни дамски панталони от Efrea
Критичната точка отново може да се окаже талията, защото е възможно обиколката ѝ да варира. По тази причина е нужно да я измерите коректно преди да поръчате силно втален панталон.
Подходящите блузи са с втален силует, който подчертава предимствата на този тип фигура. Избягвайте прекалено свободни и широки дрехи, които създават впечатление, че фигурата Ви е тип банан. Можете да си позволите да носите и по-къси блузки и дамски топове, които не покриват ханша.
Фит ЯГОДА или обърнат триъгълник. Този тип фигура е по-скоро типичен за представителите на мъжкия пол. Състои се от добре развити рамене, които са визуално по-широки от ханша. Талията и извивките на тялото може да са по-слабо изразени. Краката съответно са по-слаби и това е важно за избора на дрехи.
Панталоните за фит Ягода са с по-широки крачоли в областта на бедрата.
Критична точка е не достатъчно развития ханш, което може да доведе до усещане за разпуснато дъно на панталоните.
Подходящите блузи са тези, които нямат прекалено обемни ръкави и яки, които да подчертават широчината на раменете.
Дамска фигура тип обърнат триъгълник се характеризира с по-широки рамене в сравнение с ханша
Дамски панталони за фигура тип обърнат триъгълник с широки рамене и тесен ханш. Виж още дамски дрехи за фит обърнат триъгълник в онлайн магазин efrea.

Други съвети за избора на дамски панталон

Влияние за избора на панталон оказва и ръста на дамата. Например ако сте над 180 см. висока и носите панталон 7/8  асоциацията може да е, че не можете да си намерите панталон с нужната дължина на крачола. От друга страна, ако сте около 150 см. отново може да имате проблем с дължината на панталона като талията и ханша са изместени. Друга негативна последица от панталоните с дължина до глезена е, че те визуално разделят крака на 3 части - покрити от панталон, гола част и обувка и това създава оптична илюзия за скъсяване дължината на крака.
Ако искате да увеличите дължината на краката си можете да си помогнете с избора на обувки в същия цвят. Панталоните с вечен ръб също визуално издължават.

Намирането на точния панталон според фита, височината и личния стил не е лесно. Без съмнение прекалено широкия панталон ще увеличи визуално обема на ханша и краката, а прекалено тесният панталон би подчертал някои несъвършенства, ако е от материя, която описва.
Тук на помощ идват консултантите на онлайн магазин efrea.com. Тъй като е трудно да се определи фита е нужно да измерите обиколката на талията и ханша си както е показано в клиповете.


Нещо повече, Efrea е не само онлайн магазин, който продава дамски панталони в 16 размера EU и различни дължини, но и има възможност за ушиването на дамски панталон по зададени от клиента мерки при достигане на определено потребителско ниво чрез EfreaPrime.


Виж още публикации от блога на efrea.

Абонирай се за нашия блог

E-mail адресът Ви няма да бъде споделен с никого!
С натискането на бутона Вие се съгласявате с нашата GDPR политика.