Чудният свят на Ефреа
Вижте най-актуалните дамски поли на Efrea - прави поли, дамски поли тип молив, тип трапец, разкроени поли, поли с висока талия, налични в стандартни и големи размери

Най-подходящите дамски поли според фигурата

Дамските поли подчертават женствената визия и са подходящи за многобройни комбинации с блузи, ризи и туники. Дамските костюми от сако и пола са подходящи за офис дрескод.

В тази публикация ще разгледаме дамските поли според силуета и за какъв тип фигура са най-подходящи, цветовете, както и с какви блузи и бижута да ги съчетаете с цел подчертаване предимствата на фигурата.

Права пола

Един от най-често срещаните видове, който може да намерите в различни дължини, цветове и материи. Класическо решение както за офиса в съчетание с ризи и сака, така и за по-ежедневни модели. Характерното за полите с прав силует е, че ширината на подгъва е приблизително равна на ширината на ханша, докато например при полите молив ширината на подгъва е много по-малка.
Права дамска пола от ефектна 3D материя.
Дънкова пола с прав силует с дължина около коляното
Права дамска пола с модерно райе, част от дамски костюм
Права черна пола с бяло каре от Ефреа
Права дамска пола и сако - стилен костюм за офиса от Efrea
Бяла дантелена пола с дължина около коляното и прав силует
Права черна пола на бели точки в стандартни и големи размери
Дълга дънкова пола от онлайн магазин Efrea
Дълга тъмносиня пола, подходяща за многобройни комбинации с блузи и ризи

Дамска пола тип молив

Наименованието е свързано с формата на молив - дълъг и тесен. Така полата тип молив най-често е плътно прилепнала към ханша и бедрата като в зоната на подгъва има стесняване. Много често полата тип молив е част от дамски костюм със сако, но може да се носи поотделно и да се комбинира с блузи и ризи. Ако е изработена от нееластична материя за улесняване на движенията се изработва с шлиц в задната част или встрани. Полите тип молив от еластично плетиво нямат нужда от шлиц.
Полите тип молив са подходящи за дами с фигура тип пясъчен часовник, където обиколките на ханша и гърдите са приблизително равни, но талията е много по-тънка.
Асиметрична дамска пола тип молив
Дамска пола молив от кафява еко кожа
Дамска пола до коляното тип молив
Дамска пола тип молив и сако в цвят пепел от рози
Червена пола тип молив с дължина около коляното
Дантелена пола тип молив в цвят марсала

Дамска пола тип трапец

Този вид поли правно се разкрояват надолу към подгъва и са с A-силует.
Изберете такава пола ако обиколките на талията, ханша и бюста са приблизително еднакви значи имате фигура тип правоъгълник (банан) и искате да придадете обем в областта на ханша като подчертаете талията. Някои от полите изглеждат по-добре с дължина около коляното, а други - дълги.
Изберете по-дълга пола тип трапец при фигура тип круша с по-широк ханш, тъй като подчертава тънката талия и плавно без да описва, се спуска надолу като издължава долната част на тялото.

Дамска пола тип трапец в класически тъмносин цвят
Дамска пола тип трапец в лилаво
Дамска пола тип трапец в неутрален сив нюанс, подходяща за многобройни комбинации
Дълга бяла пола на големи черни точки тип трапец

Разкроена пола

Отново често срещан вид. Най-често е с ясно дефинирана талия и различна степен на разкрояване. Може да бъде с различни дължини - мини, над коляното, около коляното, миди, до глезена, както и дълга до земята. Изработва се както от фини и ефирни материи, така и от твърди, които запазват формата си. Въпрос на личен вкус е дали този тип пола е подходяща за Вас.
Дълга разкроена пола от шифон на цветя
Разкроена дамска пола до коляното в цветно каре
Ефирна разкроена пола от шифон
Разкроена пола с принт на цветя
Разкроена дамска пола в сиво
Разкроена пола в розово

Дамска пола с висока талия

Безспорно елегантни стига да са комбинирани с подходяща блуза. Високата талия подчертава женствените извивки, но все пак не е подходяща за всеки тип фигура и затова трябва да обърнете повече внимание на обиколката на талията, както и на материята, от която е изработена полата.
Някои от моделите са както пола тип молив, трапец и др. но с висока талия и се припокриват с вече представените модели според силует.
Разкроена червена пола с висока талия от онлайн магазин Efrea
Разкроена дамска пола с дължина до коляното и висока талия в стандартни и големи размери
Разкроена пола в преливащи цветове с висока талия
Дамска пола с висока талия

Дамски поли според материя и цвят

Ако имате фигура тип пясъчен часовник с ясно изразена талия, може да изберете поли от еластични материи, които плътно прилягат към ханша и бедрата и са едноцветни, за да подчертаят предимствата на фигурата. Черните поли тип молив са добро решение за офиса.
Ако искате да придадете малко повече обем в зоната на ханша, може да носите поли от по-ефирни материи като шифон с хастар. Друг вариант е да изберете поли с принт или в светли цветове, които оптически създават обем. Тези съвети са подходящи за дами с фигура правоъгълник с приблизително еднакви обиколки на бюст, талия и ханш. Добавете обем и в горната част и след като подчертаете талията ще се приближите към фигура тип пясъчен часовник. Дамите с фигура обратен триъгълник (широки рамене и тесен ханш), могат да се възползват от разкроени поли с принт за по-женствена визия.
Ако сте с широк ханш и тесни рамене, тогава изберете дамски поли в тъмни цветове, за предпочитане едноцветни или с дискретен принт. Балансирайте силуета до фигура тип пясъчен часовник с блузи или ризи с повече обем в зоната на раменете и подчертаване на талията.
Ефреа е български производител на дамски дрехи в стандартни и големи размери. В нашия онлайн магазин efrea.com , може да намерите различни модели дамски поли, както и много блузи, ризи и туники, с които да ги комбинирате. Добавете дамско сако за стилна офис визия.

Виж още публикации от блога на efrea.